Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@12:18:34 GMT

هنرمندی که هر شب به یاد شهید مدرس است

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۴۹۹۶۶

هنرمندی که هر شب به یاد شهید مدرس است

مدیر انتشارات قدر ولایت خطاب به ناشران گفت: ناشران دیگر موظف هستند با تولید آثار از تحریف تاریخ و بی‌هویت نشان دادن انسان جلوگیری کنند و همه گام دوم انقلاب را محکم‌تر و با صلابت‌تر برداریم.

به گزارش مشرق، مراسم رونمایی کتاب‌های «یک مرد و یک نامرد»، «هر چه شما بگویید ارباب»، «محاکمه رضاشاه و روشنفکران»، «رازهای دو عصا» و «پدربزرگ من» عصر امروز با حضور احمد عطایی مدیر انتشارات قدر ولایت، محسن بغلانی نویسنده، نادر ملک‌کندی پژوهشگر و عضو هیئت‌مدیره مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت و محمدحسین صلواتیان تصویرگر کتاب، در کتابفروشی چاپ و نشر بین‌الملل برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ملک‌کندی: کتاب‌های تاریخ معاصر پرمخاطب شده‌اند

در این مراسم نادر ملک‌کندی با اشاره به رسالت انتشارات قدر ولایت در خصوص حضور در میدان نبرد فرهنگی که پیرو فرمایش رهبر انقلاب مبنی بر «این میدان، میدان نبرد فرهنگی است» تعیین شده، گفت: این مؤسسه در راستای دغدغه‌ها و اشارات مقام معظم رهبری به این حوزه فرهنگی نشر، وارد شد و خوشبختانه در این چند ساله بیش از ۸۵۰ اثر منتشر کرده است.

عضو هیئت‌مدیره مؤسسه قدر ولایت اظهار داشت: مؤسسه فرهنگی قدر ولایت در حوزه‌های دفاع مقدس، تاریخ معاصر، معارف و تاریخ صدر اسلام، برای گروه‌های سنی کودک و نوجوان و بزرگسال فعالیت می‌کند. کتاب‌های تاریخی مؤسسه در بین قشر جوان جایگاه خود را پیدا کرده است. در همه این حوزه‌ها نگاه مؤسسه به انگشت رهبری بوده و اینکه ایشان در چه بخش‌هایی دغدغه دارند و به آن اشاره می‌کنند. مخصوصاً در حوزه تاریخ که یکی از بزرگترین دغدغه‌های رهبری تحریف تاریخ بوده که در سخنرانی‌های اخیرشان هم به کرّات به آن اشاره کرده‌اند که جوان امروز نباید از تاریخ ۱۵۰- ۲۰۰ سال اخیر مطلع نباشد و نداند در کشورش چه اتفاقاتی افتاده است. خوشبختانه کتاب‌های تاریخ معاصر جای خودشان را در بین محققین و جوانان باز کرده و کتاب‌هایی که در این حوزه منتشر شده مخاطبین خودش را پیدا کرده است.

نادر ملک‌کندی ضمن اشاره به اینکه فعالیت مؤسسه با رویکرد تاریخ معاصر بوده اظهار کرد: یکی از بخش‌هایی که در مؤسسه به آن پرداخته شده، موضوع پهلوی و خصوصاً پهلوی اول است. این تاریخ از این نظر اهمیت دارد که بستری است برای تحریف که الان متأسفانه در فضاهای دانشگاهی افرادی هستند که سعی می‌کنند با تطهیر پهلوی، تاریخ پهلوی ما را تحریف کنند و حضرت آقا به این موضوع اشاره داشتند که مضمون آن این است: وقتی پهلوی آمد حکومت قاجار را زیر سؤال برد، اما بعد از حکومت پهلوی کسی نبود که به این جنایت‌ها و خیانت‌ها و نقش مخربی که این حکومت در این پنجاه ساله داشتند، بپردازد، لازم است که به آن پرداخته شود. این پنج عنوان کتابی که امروز رونمایی می‌شوند دقیقاً در همین زمینه است.

بغلانی: از تحریف بیشتر وقایع دوران پهلوی جلوگیری کنیم

محسن بغلانی نویسنده دو کتاب «رازهای دو عصا» و «پدربزرگ من» و عضو مؤسسۀ قدر ولایت با اشاره به اینکه این مؤسسه با تمرکز بر چهار محور تاریخ معاصر، دفاع مقدس، فلسفه و عقاید اسلامی و سبک زندگی اسلامی (زیست مؤمنانه) آثاری را تولید می‌کند گفت: بحمدالله امسال هم در بخش کودک و نوجوان و هم در بخش بزرگسال کارهای خوبی ارائه شده است. در بخش کودک و نوجوان تا به حال بیش از ۲۲ اثر داشتیم که بخشی از این آثار به بحث سبک زندگی پرداخته است. ازجمله این آثار می‌توانیم به مجموعه «یادداشت‌های یک فرشته» اشاره کنیم و در بخش عقاید و فلسفه کتاب «گوش‌هایت را تیز کن» که اولین رمان نوجوان این مؤسسه بود که امسال روانه بازار شد و بعد از آن دو کتاب دیگر با عناوین «تنور دوستی» و «آن رنج‌ها که بردند» را در دست چاپ داریم که تا پایان بهمن ارائه خواهند شد. این دو کتاب به مسائلی که ملت ایران در دوران پهلوی متحمل شدند، می‌پردازد. می‌توان گفت این دو کتاب تقریباً تمام تاریخ پهلوی اول را در این کتاب‌ها بررسی کرده است.

نویسنده کتاب‌های «رازهای دو عصا» و «پدربزرگ من» گفت: این دو کتاب در رابطه با زندگی شهید مدرس، روحانی سیاسی و عضو مجلس شورای اسلامی و رئیس شورای ملی در دوره پهلوی اول می‌باشد. در «پدربزرگ من» داستان‌هایی از زبان نوه آیت‌الله مدرس روایت شده است که مربوط به دوران کودکی شهید مدرس می‌باشد و درحد کودکان به معرفی شخصیت شهید مدرس پرداخته است. کتاب «رازهای دو عصا» گفتگوهایی بین دو عصا است که یکی از آن‌ها متعلق به شهید مدرس و دیگری متعلق به رضاخان بوده است. این‌ها از دید کسانی که به این دو شخصیت نزدیک بودند، وقایع آن دوران و وقایعی که باعث درگیری بین شهید مدرس و رضاخان شده، می‌پردازد.

بغلانی با اشاره به اینکه سوم اسفند ماه امسال صدمین سالگرد کودتای ننگین رضا پهلوی است گفت: امیدواریم توانسته باشیم هم در بخش بزرگسال و هم در بخش کودک و نوجوان کارهای خوبی را به جامعه اسلامی ارائه دهیم و از تحریف بیشتر وقایع دوران پهلوی جلوگیری کنیم. ما برای جلوگیری از تحریف تاریخ دست به این کار زدیم و امیدواریم که اقدامات ما در این زمینه مورد رضایت خدا و مورد توجه مردم مسلمان کشور قرار بگیرد. تصویرگری این دو کتاب «رازهای دو عصا» و «پدربزرگ من» نتیجه زحمات آقای صلواتیان بوده و بحث گرافیکی کتاب‌ها را آقای سعیدی‌فر به عهده داشتند.

محسن بغلانی در پایان سخنانش با اشاره به اینکه در بخش نوجوان آثاری را در دست انتشار داریم گفت: دو رمان بلند تا پایان بهمن ماه به بازار عرضه خواهد شد. اولین اثر باعنوان «پدر و پسر» که به وقایع دوران پهلوی اول و دوم می‌پردازد. نویسنده این آثار آقای کاموس، با دقت نظر و حساسیت ویژه‌ای این کتب را نگارش کرده‌اند.

عطایی: ناشران از تحریف تاریخ و بی‌هویت نشان دادن انسان جلوگیری کنند

در ادامه جلسه احمد عطایی مدیر انتشارات قدر ولایت با اشاره به کلام رهبر انقلاب مبنی بر اینکه تاریخ یک ملت هویت آن ملت است بیان کرد: تحریف تاریخ جماعت را بی‌هویت می‌کند و از محتوا تهی می‌کند. یکی از عناصر ضد انقلاب گفته بود که اگر ما بتوانیم تاریخ را آن‌طور بنویسیم که خودمان می‌خواهیم، کار جمهوری اسلامی تمام می‌شود وخودبه‌خود هویت ملت از بین می‌رود و ساقط می‌شود. یکی دیگر از علت‌هایی که تاریخ را تحریف می‌کنند این است که واقعیت‌هایی که برای مردم و در راستای انقلاب پیش آمده را جابه‌جا کنند و همان‌طور که رهبر انقلاب فرمودند جای شهید و جلاد را عوض کنند، مخصوصاً حوادث دهه شصت که هر کدام از آن‌ها می‌توانست پای هر انقلابی را سست کند تا فرو بریزد.

عطایی با اشاره به وعده‌های پوچ آمریکایی‌ها و اشاره آن‌ها به فروپاشی این انقلاب گفت: این‌ها می‌گفتند انقلاب اسلامی چهلمین سال تولد خودش را نخواهد دید، به لطف خدا اکنون در چهل‌ودومین سال تولد انقلاب هستیم و ان‌شاءالله جوانان هشتاد سالگی این انقلاب را هم خواهند دید. در اصل تحریف کردن، وارونه نشان دادن واقعیت هاست که بتوانند آن بخش مورد نظر خودشان را جایگزین کنند.

اگر شاخصه اصلی رژیم قاجار فساد بود، در رژیم پهلوی وابستگی را هم به عنوان شاخص دوم در نظر می‌گیریم و کودتای انگلیسی سرآغاز وابستگی بود که در کودتای ۲۸ مرداد این وابستگی شدت پیدا کرد و انگلیس نقش دوم را در ایران پیدا کرد و آمریکا در جایگاه نخست قرار گرفت. این کتاب‌هایی که امروز رونمایی می‌شوند با توجه به اسنادی نوشته شده‌اند که نزدیک‌ترین افراد به رضاخان بیان کرده‌اند. تاج الملوک همسر رضاخان از فساد و وابستگی و رفت‌وآمدهای دو پهلوی خاطراتی را بیان کرده است که از خواندن برخی موارد هم شرممان می‌شود.

مدیر انتشارات قدر ولایت با اشاره به دیدگاه‌هایی که در حاکمیت پهلوی اول قرار داشت بیان کرد: ما در این آثار سعی کرده‌ایم مستندات را بیان کنیم و تلاش گروه تحقیق و پژوهش مؤسسه بر این است که با ارائه اسناد، چهرۀ واقعی این‌ها را به مردم و جوانان بشناساند. این کارها کارشناسی شده است و حتی مورد تأیید کارشناسانی خارج از مؤسسۀ خودمان نیز قرار گرفته است.

عطایی با اشاره به دو کتاب «غرب‌زدگی» و «خدمت و خیانت روشنفکران» اظهار داشت: که ما خواسته‌ایم درحد توان خودمان با ارائه این کتاب‌ها خلأ‌های موجود را پر کنیم. ناشران دیگر موظف هستند با تولید آثار از تحریف تاریخ و بی‌هویت نشان دادن انسان جلوگیری کنند و همه گام دوم انقلاب را محکم‌تر و با صلابت‌تر برداریم.

در ادامه جلسه محمدحسین صلواتیان، تصویرگر دو کتاب «رازهای دو عصا» و «پدربزرگ من» گفت: کتاب باید ماندنی باشد. معرفی کردن شخصیت‌های تأثیرگذار در تاریخ بسیار مهم است. ناشران دیگر هم باید وارد این عرصه شوند و از ظرفیت‌ها استفاده کنند. این کارها دهم آذرماه به من تحویل داده شد که دقیقاً روز شهادت شهید مدرس بود. من در روند این کار ارادتم به این شهید بسیار زیاد شد و شبی نیست که این شهید را یاد نکنم.

در پایان مراسم از نویسندگان و تصویرگر این آثار تقدیر شد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید سلیمانی کتاب رضاخان دفاع مقدس دانشگاه شهید مدرس مجلس مشرق تحریف تاریخ کودک و نوجوان دوران پهلوی تاریخ معاصر دو کتاب پدربزرگ من پهلوی اول نشان دادن شهید مدرس هم در بخش کتاب ها بی هویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۹۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین رونمایی از فصلنامه تاریخی_سیاسی «ماجرا» با حضور علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت امورخارجه، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری و جواد موگویی سردبیر فصلنامه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد موگویی پژوهشگر تاریخ که سردبیری فصلنامه «ماجرا» را نیز برعهده دارد با بیان اینکه تصمیم چاپ فصلنامه «ماجرا» مربوط به سال ۱۴۰۰ بود، اظهار داشت: حوادث ۱۴۰۱ انتشار فصلنامه را تعویق انداخت. از طرفی اولین شماره را درباره دکترین نظام درحالی قبل از عملیات طوفان‌الاقصی شروع کردیم که واقعا نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رقم بخورد که نکته قابل توجه اینجاست انتشار ماجرا به اتفاقات طوفان الاقصی برخورد. در محافل و فضای مجازی شنیده‌ایم که گفته شده ما این فصلنامه را بعد از حمله به اسرائیل شروع کرده‌ایم که باید بگویم چنین چیزی نیست.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فصلنامه ماجرا پرداخت و گفت: رویکرد فصلنامه حوادث بعد از انقلاب خواهد بود و علت آن این است که ما در تاریخ‌نگاری بعد از انقلاب غفلت عظیمی کرده‌ایم و تاریخ‌نگاری دهه ۶۰ را در افکار عمومی باخته‌ایم هرچند یک دهه بعد و در موضوع تاریخ‌نگاری دهه ۷۰ مسئله بکر است.

سردبیر فصلنامه ماجرا عدم دسترسی به اسناد را نقطه ضعف برای پرداختن به تاریخ دانست و خاطرنشان کرد: وزارت خارجه هنوز اسناد مشروطه، مسئله ملی شدن صنعت نفت و حکومت پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است و دستگاه‌های سندی ما مثل مرکز اسناد خیلی سلیقه‌ای عمل می‌کنند. عدم بازگویی خاطرات از طرف رجال سیاسی نیز یک مسئله مهم است که متاسفانه در کشورمان پابندی به جلسات خاطره‌گویی نیستند و افراد براساس سلیقه خاطرات را می‌گویند و همین باعث می‌شود ما افکار عمومی را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه دنبال دیده شدن فصلنامه «ماجرا» نیستیم، عنوان کرد: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب برداشته‌ایم و امیدوارم ابعاد این مسئله به بحث و گفتگو گذاشته شود.

فصلنامه ماجرا ابتکار و شجاعت به خرج داده است

در ادامه، علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت خارجه ابتکار و شجاعت را ویژگی مهم فصلنامه «ماجرا» دانست و با تاکید براینکه ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت و شهامت و فکر می‌خواهد، گفت: مجموعه مصاحبه‌ها و تصاویر جمع‌آوری شده در این فصلنامه ارزشمند است که نشان می‌دهد در آینده با سلسله مطالبی روبرو خواهیم بود که می‌تواند نیاز‌های نسل کنونی و آینده کشورمان و دیگر کشور‌ها را که دغدغه فرایند انقلاب دارند را از دل پژوهش بشناسند.

وی پژوهش تاریخ را یک میدان خطیر دانست و عنوان کرد: پرداختن به پژوهش تاریخ یک میدان بسیار خطیر است که فعالیت در آن آسان نیست، چون چندگانگی نگاه و ایده و تفکر در آن جولان پیدا می‌کند و طبیعی است که تلاقی نگاه‌ها در این میدان وجود دارد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در ادامه گفت: جای چنین پدیده‌ای در میان منشورات انقلاب اسلامی خالی بود که امیدواریم با ارتقا کیفی مجموعه به محصولات و تولیدات معتبرتر و مستحکم‌تر و قابل اعتنا بیشتری دست پیدا کنیم. آن چیزی که به‌نظرم مهم می‌آید، این است که آن کاری که نتیجه این زحمت و تلاش خودش را نشان دهد، این است که ما به یک الگو و الگو‌هایی در عرصه حکمرانی جمهوری اسلامی با نگاه رهبر مقام معظم رهبری برسیم تا زمینه ارتقا حکمرانی دینی در کشور صورت گیرد. باقری هدف از پرداختن به تاریخ پژوهشی انقلاب را الگوسازی دانست و گفت: علوم انسانی مثل ریاضی نیست که رابطه علی و معلولی قطعی مشخص را نشان دهد لذا علوم انسانی پیچیدگی و شیرینی خاص خودش را دارد پس ما باید با این نگاه این کار را روشمند ببینیم.

او به تشریح خطرات جدی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: کارکرد و نتیجه این مجله باید روشن شدن فرایند و ساز و کاری باشد که کشورمان را به این نتیجه رساند که در بیش از سه دهه گذشته از خطرات جدی که می‌توانست کشور را در عرصه دیگری وارد کند، چیست و چه ویژگی‌هایی وجود داشت که ما توانسته این این موفقیت را کسب کنیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه روایت‌ها معمولا از تنگناهاست، گفت: فهم من این است که رمز اصلی این موفقیت و کلید واژه اصلی آن حکمت است حکمتی که رهبری و شالوده حکمرانی جمهوری اسلامی در دوره امام (ره) و رهبر انقلاب از آن بهره داشته است.

حکمت علاوه‌ بر اینکه دانش و اطلاعات دارد، نور دارد که ناشی از ایمان شخصی و تقوای حاکمیتی (سیاسی) است. این تقوا یعنی اینکه به الزامات یک حکومت دینی پایبند باشید.

در ادامه مراسم، منوچهر متکی وزیر اسبق خارجه کشورمان به ذکر خاطراتی از دوران مسوولیت در وزارت خارجه پرداخت و نگاه مردم نسبت به مجلس شورای اسلامی و دشواری‌های فعالیت در آن را تشریح کرد. در بخش پایانی این مراسم، فصلنامه تاریخی_ سیاسی «ماجرا» با حضور میهانان ویژه رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است
  • ملت ایران در برابر تحریف خلیج‌ فارس کوتاه نخواهد آمد
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر
  • «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد
  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد
  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • تاریخ برده‌داری به زبان طنز
  • شهید آمریکایی راه مشروطه کیست؟! + فیلم
  • انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید